LindaDocent Vinyasa Yoga

Ik ben Linda (35), moeder van 3 kinderen (6,4,1), getrouwd en samen met ook een hond en kat in wonend in Hillegom. Dol op het vertellen van verhalen en achterhalen wat mensen beweegt, studeerde ik Communicatiewetenschap. Ik ging werken in de journalistiek en communicatieadvies. Stiekem zit je dan veel achter je laptop. Gelukkig ontdekte ik in 2011 yoga, mijn stijfheid en stress -van lange computerdagen en deadlines- verdween in een magisch uurtje. Al snel volgden vele lessen en probeerde ik alle stijlen. Vinyasa flow-yoga werd mijn favoriet door de combinatie van lekker sporten en toch ontspannen. Terug in contact met mijn lichaam leerde ik dat yoga meer is dan alleen de juiste houdingen, sporten en ontspannen. Naast yoga ging ik mij daardoor ook verdiepen in Thaise Yoga massage, intuïtieve ontwikkeling, de chakra’s en meditatie.

****** Vinyasa van Linda bij Timelezz ******Intelligentie van de natuurVinyasa kan je vertalen als “iets op een specifieke manier neerzetten”. Dit zie je terug in de opbouw van de lessen, aan de hand van de logica van de natuur. Alle houdingen werken energetisch door op de volgende houdingen. Net zoals na de zomer altijd de herfst volgt. Zo kunnen we met de houdingen naar iets toewerken of een element of thema onderzoeken. Je lichaam is en herkent ook de elementen uit de natuur waarmee we werken. Al snel ga je de magie ervaren van Vinyasa yoga. Actief maar ontspannen.

De les start rustig, vanuit jouw vertrekpunt maken we verbinding met je ademhaling. We maken de nodige spiergroepen wakker en warmen we het lichaam dynamisch op. Vervolgens komt er verdieping, waarin je met meerdere ademhalingen een soms uitdagende houding onderzoekt. Vervolgens bouwen we de les weer af met voedende houdingen en natuurlijk een fijne eindontspanning. Zo stap je heerlijk voldaan je mat weer af. Een actievere yogales kan zorgen dat jouw vuurtje in je brandend blijft! Een relax flow kan juist een fijne tegenhanger zijn, wanneer de hele dag al van alles moest.

Jacqui - EigenaarAnsje - Pilates docent